Skrovmålning, dop och skrovmål - Norskt dop i Indonesien
För ett tag sedan var jag på en s.k Naming Ceremony (fartygsnamngivningsceremoni) i Indonesien, där två fartyg skulle bli döpta i Champagne och sedan segla iväg nydöpta till två kvinnonamn. Fartygs namngivning har en lång tradition som bygger på skrock för att inte ta några risker samt att göra allt för att skeppet skall få lycka med sig på de sju haven och rädda såväl sjömän som last, och själva båten inte minst. Det sistnämnda är ju vi på banken väldigt angelägna om då vi lånar ut pengar mot pant i fartyget.
Dessa namngivningsceremonier har det skrivits om ända sedan Babylonierna, 3000 år f.Kr., men även romarna, grekerna, vikingarna och egyptierna var ju duktiga sjöfarare och skeppsbyggare, och ingen har tagit lyckan för given. Man har aldrig kunnat veta om man haft Neptunus, Poseidon eller någon av asagudarna med sig i stormarna.
Att bli utvald till gudmor är en stor ära för den kvinna som blivit utvald att döpa båten, hålla ett hyllningstal, och sedan med skrock och välönskningar hålla tummarna för att båten skall ha framgång, vilket kan vara att skicka julhälsning eller dylikt. Denna gång var det frun till kontorschefen som fick äran, och det är lite exotiskt med ett fartyg döpt till norskt namn mitt i Sydostasien, men det tyder på att de uppskattat vad banken har gjort i form av service och risktagande i deras skepp.
Konfetti och blåsorkester var närvarande när talet var klart, och det var dags att slå sönder champagneflaskorna mot de båda skeppen – med namnen Hilde K och Ragnhild K målade på skroven.
Ceremonin följdes av lokal mat och dryck i alla dess former, följt av båtresa tillbaka till Singapore. Vi hoppas på välgång och minde sjögång.
/Johan
Brunch @ Boomerang
Söndag betyder ofta brunch här i Singapore. Champagnebrunch på något av de stora hotellen är väldigt populärt, men dyrt, och inte något man kan göra så ofta. Däremot är det trevligt att ta en laidback brunch på någon restaurang. Idag testade vi ett nytt ställe vid Robertson Quay som heter Boomerang. På kvällarna serverar de tydligen australiensiskt kött och de har både krokodil och känguru på menyn. Brunchmenyn var kanske inte så speciell, men de har allt man vill ha för en perfekt brunch, som toast, bagel med lax, bircher muesli, pannkakor, ägg i olika former, fruktsallad etc. Och deras färskpressade juicer var nog de godaste och största vi druckit här i Singapore. Restaurangen var stor och det fanns gott om bord och plats för barnvagnar. Idag var vi där med Kathrine och Quentin och deras bebis Adelaide. Det blir nog fler besök eftersom Boomerang är ett perfekt brunchställe på gångavstånd från oss. Som vanligt blev det mest foton på barnen.
Grattis STYLE:NORDIC 3 år
Igår kväll var vi på STYLE:NORDIC och firade deras 3-års jubileum. Det bjöds på vin och snittar med köttbullar och rödbetssallad, lax, och sill. Några från svenskkollonin var där men också en hel del av butikens trogna singaporianska kunder. Leo, det lilla charmtrollet, gick från famn till famn. Här tillsammans med Joelle, en av de anställda på STYLE:NORDIC.
Anna var överlycklig eftersom de fått in nytt färskt smågodis. Det blev inget inköp av kläder men väl en rejäl påse godis.
Dagen till ära hade vi också fotat Leo i hans fina Burfitt-tröja som han fått från STYLE:NORDIC.
Anna var överlycklig eftersom de fått in nytt färskt smågodis. Det blev inget inköp av kläder men väl en rejäl påse godis.
Dagen till ära hade vi också fotat Leo i hans fina Burfitt-tröja som han fått från STYLE:NORDIC.