Singapores botaniska trädgård

Singapores botaniska trädgård är en fridfull oas ett stenkast från shoppingcentrena på Orchard Road. Den idylliska trädgården breder ut sig över 52 hektar. Här finns sjöar ,där det simmar svanar, änder och sköldpaddor. Det finns sprudlande vattenfall och fontäner, stora gräsytor och regnskog.

Ibland hålls konserter och föreställningar på utomhusscenen vid Symphony Lake. I augusti var vi på en konsert med klassisk musik tillsammans med Lars och Marja. Det var jättemysigt att sitta på en filt och äta ost och vindruvor och dricka vin.
image104

I botaniska trädgården finns också en mycket sevärd orkidéträdgård. Redan 1928 inledes orkidéprojektet och idag finns 1000 olika arter och 2000 hybrider och varje år tillkommer ytterligare hybrider.
image105



Vanda Miss Joaquim valdes till Singapores nationalblomma 1981.
image107

I orkidéträdgården hittar man VIP orkidéer som har fått sina namn efter celebra gäster. Bl a har Annika Sörenstam en egen orkidé. Notera dock att det står att blomman fick hennes namn när hon invigde trädgårdsfestivalen i december 2007?!
image106

Är man det minsta intresserad av blommor så är Botaniska trädgården och framför allt orkidéerna väl värt ett besök.

/anna

Fish reflexology

Här i Singapore är det väldigt vanligt att man går på foot reflexology (fotmassage/zonterapi). Jätteskönt att få fötterna knådade så att spänningar i övriga kroppen släpper. Jag älskar det.

I lördags fick jag prova på en mer sofistikerad reflexology, nämligen fish reflexology, ute på Sentosa! Man stoppar helt enkelt ner sina fossingar i en bassäng med en massa fiskar och så äter de upp förhårdnader på fötterna. Mmmm....Tydligen är det ett turkiskt påfund, som kallas Garra rufa. Jag antar att det är en speciell sorts fiskar så försök inte med nåt hemmaspa och stoppa ner fötterna i akvariet. Så fort man stoppar ner fötterna i vattnet kommer fiskarna och börjar mumsa. Först kittlas det väldigt mycket men sen är det väldigt behagligt. Efter ca 20 minuter är fötterna lena och då följer en vanlig fotmassage. Kan varmt rekomendera detta, framför allt paketet som även inkluderar nackmassage. Totalt en timmes njutning.
image103

/anna

Tack för besök

För två veckor sedan hade vi Helena och Tomas på besök och förra veckan var Ulf Mörk här. Jätteroligt att se er och hoppas att ni är nöjda med vistelsen.
image98
Hmm...ska vi köpa något krimskrams eller inte....?

image99
Ulf framför Singapores landmärke the Merlion på Sentosa.

Det är bra med besök för då får vi chans att turista i vår egen stad. Tack vare Helena och Tomas fick Anna äntligen se orchidéträdgården.
image100

Och tack vare Ulf fick vi båda åka linbana till Sentosa och se delar av Sentosa som vi inte sett tidigare.
image101

Vi har även fått tillfälle att prova några nya restauranger och äta brunch på PS café. Givetvis besöktes även Long Bar på Raffles Hotell för en obligatorisk Singapore Sling och jordnötter.
image102

Chinatown, Arab Street, Little India och Orchard Road besöktes också, men de områdena kräver lite längre beskrivningar. Ska försöka publicera en liten turistguide inom kort...Näst på tur i besökslistan är Helen Hagos som kommer nästa vecka. Fram till dess har Hotel Carendi stängt.

/anna

Bio

Idag har det regnat så gott som hela dagen så det blev ingen beach volley. Kanske lika bra det eftersom jag ändå har ont i ryggen. Johan är på Bintan i Indonesien och spelar golf med Henrik. Hoppas att de klarade sig från regnet.

Fick ett infall och gick på bio klockan halv ett. Vad ska man annars göra när det regnar? Vi har en biograf 100 m från oss och det kostar bara lite drygt 40 kr att gå på bio här. Fanns inte så många filmer att välja på så det fick bli The Nanny Diaries med Scarlett Johansson. Det var jag och en massa tjejer mellan 10-15 år. Kanske ingen höjdarfilm, men fick dra lite på smilbanden under en och en halv timme en regnig lördag.

Jag går inte så ofta på bio här som jag skulle kunna. Främsta orsaken är att de inte visar den typ av film som jag själv gillar. Mest visas asiatiska filmer med dåligt och överagerande skådespeleri eller så visas Hollywood-filmer. Oftast är det skräckfilmer, filmer om ailens eller andra konstiga varelser, natrukatastrofer, framtidsfilmer eller tecknade filmer som visas, dvs alla kategorier som jag avskyr. Som tur är kommer någon lättsmällt och smålarvig kärlekskomedi som jag kan se och en och annan thriller som är ok. Dessutom finns ju Alliance Francaise som har en filmklubb som visar fransk film en gång i veckan. Nu pågår en fransk filmfestival och imorgon ska vi gå och se filmen som bygger på en av mina favoritböcker, Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda. Ska bli intressant och se om de lyckats eller om boken, som vanligt, är bättre än filmen.

Här i Singapore så förvånas man också över åldersgränserna och varningstexterna på filmerna. Här kommer några exempel:

Mr Woodcock komedi med Bob Thornto - barntillåten men föräldrarna bör kolla upp innehållet i filmen innan, "Some sexual references"
Jindabyn med Judie Foster - 16 år, "Some nudity"
Death at a Funeral -  16 år, "Coarse language & Sexual humour"
I now pronounce you Chuck and Larry - 18 år, "Some homosexula content"  (Gäller att passa sig!!!)

Vissa filmer har till och med 21 års gräns. Undrar vad de handlar om???

/anna

Ösregn

Här i Singapore kan man verkligen inte vara säker på vad det ska vara för väder under dagen. Ena minuten kan det vara strålande sol och inte ett moln på himlen för att sedan övergå till ösregn och åska. Idag har det dock regnat mest hela dagen. Var dock uppehåll ett tag och såg ut att spricka upp, men då tog regnet ny fart. Hann precis innanför dörren innan himlen öppnade sig. Johan stackarn, har inte hunnit ta sig hem från jobbet än. Han kommer att var dyblöt. Inget paraply i världen kan stoppa detta skyfall. Går knappt att se ut genom fönstret. Men det är ingen idé att deppa för här kan man vara säker på att efter regn kommer solsken. Kanske blir det några timmar vid poolen imorgon...även om det inte ser så ut nu.

image97

/anna

Beachvolley och kräftskiva igen

Den här helgen påminner lite om helgen för två veckor sedan. I lördags var det jättevarmt och vi åkte till Sentosa för att njuta av solen. Anna spelade beachvolley så svetten lackade och Johan låg under ett parasoll och sippade på limejucie. Det är jätteroligt att spela volleyboll så det kommer bli många turer till Sentosa de lördagar då vädret tillåter.
image93

image94

image95

På kvällen arrangerade Young Professionals kräftskiva på China One, ett uteställe i Clarke Quay. Många bekanta ansikten men även några som vi inte träffat tidigare. Kräftorna var jättegoda. Stämningen var på topp. Även om vi tyckte att det var jätteroligt så känner vi att det här nog är något vi bara gör det första halvåret. Det blir lite Mallorca-stämning över det hela och vi har ju inte flyttat hit för att bara umgås med svenskar. Fast så här i början har det varit otroligt bra för att få ett kontaktnät och lära känna några som man kan umgås med. Och kräftorna säger man inte gärna nej till.
image96

Har ägnat dagen åt ett snabbt IKEA-besök, lampjakt på en gata där det finns fler lampbutiker än i hela Stockholm, men där vi ändå inte fann vad vi sökte, en eftermiddagslur samt en Beck-film. Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka.

/anna och johan

Grattis världens bästa lillasyster!

Grattis på födelsedagen och till förlovningen.
image92
Kram,
Storasyster Anna

RSS 2.0