Andra rapporten

Hej,

 

Nu har vi varit här ytterligare en vecka och tiden går verkligen fort. Under denna vecka har vi börjat socialisera oss med svenskkolonin som finns här (ca 1500 svenskar) och fortsatt vår lägenhetsjakt. 

 

Nationaldagen

I onsdags firande vi nationaldagen, vilket kändes lite ovant. På morgonen var vi inbjudna av ambassadören för att äta frukost på IKEA kl.8. Frukost och frukost; det bjöds på sill, lax, nubbe, köttbullar och prinsesstårta. Kanske inte riktigt vad man är sugen på så tidigt på morgonen. Undrar vad singaporianerna tänkte. De är dessutom inte direkt morgonpigga av sig, så kl. 8 ute i förorten var nog lite väl tidigt för dem. Vi träffade på vår fd rektor vid Linköpings universitet, Bertil Andersson, som nyss tillträtt som rektor på National University of Singapore. Världen är allt bra liten. Annars var det Singapores svenska näringsliv som var representerat, och vi träffade bl a representanter från Volvo och SKF.

På kvällen var det fortsatt nationaldagsfirande, som ordnades av de olika svenskorganisationerna som finns här (Svenska kyrkan, Handelskammaren, SWEA). Det bjöds på sommarsånger av elever på svenska skolan och buffé och fri bar. Träffade på en hel del trevliga människor i olika åldrar, och vi höll till på en klubb inbäddad i ett grönskande område. Fantastiskt vackert.

 

ScandBizBar

På torsdagkvällen var det dags för Scandinavian Business Bar. Detta är något som händer emellanåt, och går ut på att nordbor träffas på olika barer, och förhoppningsvis utvecklar sina nätverk, såväl som att ha trevligt.  Ibland är det någon sponsor som ser till att sponsra mat eller dryck, och denna gång var det Tuborg som sponsrade med 12 kartonger öl (vilket räckte hela kvällen), och man fick också välsmakande snittar i asiatisk stil. Kort och gott var det väldigt trevligt, och det är märkligt att man kan träffa folk såväl från Karlstad som Jönköping på sådana tillställningar.

 

Lägenhetsjakten

Hade nästan gett upp hoppet om lägenhet, men nu kanske det löser sig. För den budget vi har får man antingen bo väldigt långt ut, bo i en väldigt gammal och ofräsch lägenhet eller i en väldigt liten lägenhet. Men nu har Nordea gått med på att ge oss något högre boendebudget så nu har vi lämnat ett ?Letter of intent? (ett bud på att vi vill hyra lägenheten och hur mycket vi kan tänka oss att betala för månadshyra). Problemet med denna lägenhet är att det är en annan som har lämnat ett högre bud. Det verkar dock som om hyresvärden föredrar att vi bor där än de andra. Så håll tummarna! Detta skulle vara en väldigt bra lösning, men problemet är att den inte är möblerad, så det blir i sådana fall mycket IKEA-saker som måste köpas in? Vi får se vad som händer. Idag har vi varit en sväng på IKEA för att göra en första titt på möbler. Vi passade även på att äta köttbullar till lunch och köpa med oss lite saltlakrits och hallonbåtar.

 

Sentosa

I helgen har vi också varit på den närliggande ön Sentosa, som är en rekreationsö där man byggt upp sandstränder och avslappnande miljöer. Detta är ett helt klart nödvändigt andningshål, även om vattnet inte är det renaste. Väl där tittade vi på rosa delfiner (uppvisning) samt slappade ett tag på stranden.

 

/anna och johan


Kommentarer
Postat av: David

Skönt att höra att allt går bra.
Hoppas det löser sig med lägenhet snart.
Bloggen tillagd som ny favorit såklart.

2007-06-11 @ 09:24:31
URL: http://ordmm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0