Tredje rapporten

Midsommarfirande
Den tredje veckan kan vi kalla midsommarveckan. Dels var vi på midsommarmiddag i onsdags kväll och dels var vi på midsommarfest i lördags. Noterbart är att midsommar egentligen inte är förrän nästa helg, men då många i svenskkolonin reser hem till Sverige i dagarna för att fira där, så passar de på att riva av detta veckan innan här i Singapore.

Midsommarmiddagen gick av stapeln på Raffles Hotel, denna klassiska sekelskiftesbyggnad som rymmer ett tiotal restauranger av mer eller mindre elegant snitt. Vår middag var uppdukad på gräsplanen mellan byggnaderna, och det var fantastiskt fint att sitta under bar himmel och äta köttbullar, lingonsylt, Toast Skagen och sill och känna den 30 gradiga brisen. Fukten gjorde dock att det var jobbigt varmt och kläderna klibbade, och vissa personer på tillställningen var minst sagt svettiga (läs plaskvåta). Lite öl och nubbe slank också ner, men det blir ingen bra sång när man har en sådan tillställning mitt i veckan, och majoriteten skulle upp och jobba dagen efter.

Annat var det med lördagens fest som arrangerades av YP (Young Professionals), som är en förening riktade till unga svenskar mellan 25-35 år. Mindre elegant, plaststolar och kall potatis men en helt annan ljudvolym och här kunde man knappast klaga på sången. Maten kanske inte var tillräcklig, men mängden alkohol var väl tilltagen. Lite studentikost och inte så glamoröst, men väldigt roligt och nu har vårt kontaktnät utökats ytterligare.

Var är solen?
Regn har varit ett annat tema denna vecka. I vanliga fall ska denna period vara den torraste i Singapore, men de senaste dagarna har regnet öst ner utan avbrott, så det har inte blivit många dopp i poolen. De två första veckorna resulterade i en vacker solbränna som nu börjar blekna. De som ska åka hem till Sverige börjar bli lite desperata. De vill inte komma vinterbleka hem till Sverige efter ett år i Singapore när de vet att alla legat hemma och pressat i det vackra sommarvädret.

Jobb
Johans jobb tuffar på. Det roliga är när vi är på svensktillställningar och Johan får ett ansikte på sina kunder. ?Jasså, är det dig jag har mailat/pratat med?, är en vanlig kommentar. Anna har under veckan hjälpt till lite i en butik som heter Style:Nordic (www.stylenordic.com) som säljer nordisk design. T ex Filippa K, Nudie Jeans, iittala, Designhouse Stockholm?och svenskt smågodis. Dessutom spelas bara svensk musik. En hipp butik i Chinatown, som för övrigt är den mysigaste delen här i Singapore.

Lägenhet
Nu är det klart att vi får den lägenhet som vi ?lagt bud på?. Flyttar in den 3 juli i en trea på 17:e våningen. Ska bli så himla skönt. Dock ingår endast en säng och en bäddsoffa så nu blir det IKEA nästa för att skaffa lite möbler.

Världen är så liten
Avslutade veckan med att gå ut och ta ett glas på söndagskvällen tillsammans med en kille som vi träffade på midsommarmiddagen. Han heter Henrik och pluggade på det internationella ekonomprogrammet i Linköping några år över oss. Ni som pluggade med oss känner honom från externredovisningen. Världen är så liten.

/johan och anna

Kommentarer
Postat av: David

Midsommar, IKEA och smågodis. Nästan som hemma ju ;-)
Grattis till lägenheten!

2007-06-19 @ 14:18:59
URL: http://ordmm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0