Djungeltrekking

I lördags var vi på djungeltrekking i MacRitchie naturreservat. Visst är Singapore ett litet land som mest består av en storstad med höga skyskrapor, men det finns också ett par naturreservat och lite djungel. Där kan man utforska naturlivet när man behöver komma bort från storstadsmyllret för ett tag. Det var Johans nya arbetskompis, Jan, som hade ordnat utflykten för ett gäng utbytesstudenter och vi fick följa med.

image81

image83

MacRitchie är mest känt för sin Tree Top Walk, som är en 250 m lång hängbro som är byggd i nivå med trätopparna (som högst 25 m upp i luften). Det tog ca en timme att gå dit och en timme tillbaka.

image84

image86

image85
Johan, som är lite höjdrädd, håller sig krampaktigt i räcket...

I området finns en massa olika djur, bl a ormar av olika slag, apor, ödlor och vi hade turen med oss och såg både apor och en ödla. Som tur var inga ormar...

image87

image88

Apor är verkligen smarta djur. Vid en rastplats fanns en skylt som varnade för "food-snatching animals". Det hindrade dock inte en mamma och hennes dotter att plocka fram sin matsäck och börja äta med ryggen vänd mot en apa uppe i ett träd. Apan spanade nedåt, såg något gott, hoppade ner från trädet och rusade i ilfart mot den ovetande familjen, hoppade över deras huvud (de blev skitskraja), knyckte den lilla flickans fralla samt en oöppnad chipspåse, rusade lika snabbt tillbaka upp i trädet där den öppnade chipspåsen och började mumsa...Det hela skedde på bara några sekunder och mamman och dottern såg helt oförstående ut fastän de satt mitt framför en av skyltarna som varnade för att detta kunde hända.

Tyvärr missade vi ta kort på ovan nämnda skylt men vi har några andra skyltar, som visar på det typiska Singapore.
image89
Det är förstås olagligt att mata aporna, med drygt 1000 kr som följd. Men vad händer om apan tar mat från dig?
image90
Inget vänligt bemötande här inte. Denna skylt har vi sett på flera ställen i Singapore (här utanför en vattenreservoar i anslutning till nationalparken) och då vet man att man bör hålla sig borta...Men att ta en promenad i naturreservatet är väl värt ett besök, även om trätopps-bron kanske är lite överreklammerad.

/anna o johan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0